Boekstart

Vanaf 1 juni 2018 stapt onze gemeente mee in het boekenproject: Boekstart!

Baby’s en peuters houden van boeken, daar twijfelen wij niet aan.
Kinderen die van bij de geboorte verwend worden met boeken, liedjes en versjes leren veel nieuwe woorden en zinnen, ze zijn taalvaardiger en ze kunnen sneller lezen en beter rekenen, dat blijkt uit onderzoek.
Samen in een boekje kijken is bovendien goed voor levenslange herinneringen aan warme momenten en geborgenheid.

Om al die redenen stapt onze gemeente deze zomer in het het project Boekstart.
Samen met het Huis van het Kind, Kind & Gezin, Iedereen Leest en met steun van de Vlaamse Gemeenschap willen we ouders met jonge kinderen aansporen om hun baby’s en peuters zo vroeg mogelijk in contact te brengen met boeken.

Als ouders met hun baby’s van 6 maanden  op consultatie komen bij Kind van Gezin ontvangen ze een eerste boekenpakket van Boekstart. Daarin zitten twee heel leuke boekjes, een brochure en meer info over de bibliotheek.
Bij het consultatiebezoek op 15 maanden krijgen de ouders en hun peuters een uitnodiging om een boekenpakketje af te halen in de bibliotheek. Zij kunnen hun kind (of zichzelf) dan ook onmiddellijk inschrijven in de bib als zij dit wensen.

Meer info over het Boekstart-project vind je op Boekstart.be.

We wensen alle ouders en hun baby’s en peuters heel veel leesplezier!

Workshop: Pimp je fiets

Ben jij tussen 4 en 12 jaar oud en heeft jouw trouwe tweewieler ook een make-over nodig? Vergeet je dan zeker niet in te schrijven voor onze pimp-je-fiets workshop. Lees verder