Met Bibburen op reis

In juli en augustus organiseert Bibburen verschillende lezingen en workshops met reizen als rode draad. Alle activiteiten zijn gratis, maar inschrijven is aangeraden wegens beperkte plaatsen.

Wat kan ik doen in Malle?

Workshop: Pimp je fiets

Workshop op: 4 juli om 13.30 uur
Locatie: bib Oostmalle

Tover deze zomer je fiets om tot een hippe creatie. Samen met de Kip van Troje bedenk je de mooiste, gekste, wildste versieringen. Ben je tussen 4 en 12 jaar? Schrijf je dan zeker in voor deze coole workshop. Haast je, want de plaatsen zijn beperkt.

Tentoonstelling: Meisjes, Moslims & Motoren

Tentoonstelling: 1 - 31 augustus tijdens de openingsuren
Locatie: bib Oostmalle

2 meisjes. 2 motoren. 30000 kilometer. 7 maanden. 15 landen. 11.000 beelden. Omdat Gaea (journaliste) en Trui (grafisch vormgever) niet geloven dat moslimlanden gevaarlijker zijn dan andere en omdat ze een nostalgische, wilde en avontuurlijke meisjesdroom waar willen maken – vertrekken ze oostwaarts met de motor, op zoek naar een ongerepte wereld, waar de tijd nog trager verloopt.
Bekijk een selectie van de talrijke beelden die ze tijdens hun toch vastleggen en beleef de mooiste en ontroerendste momenten van Gaea Schoeters en Trui Hanoulle.

Wouter Deboot: Dwars door Amerika

Lezing op: 23 augustus om 20.00 uur
Locatie: bib Oostmalle

Amerika, het land van eindeloze mogelijkheden. Wouter Deboot rijdt er dwars doorheen, op de fiets. Steven Claerhout reist in een camper mee als rechterhand. Op hun tocht gaan ze op zoek naar de ziel van Amerika.Tijdens de lezing neemt Wouter je mee op zijn reis. Dwars door Amerika is een eyeopener, een lezing vol verhalen die even ontroerend als meeslepend zijn.

Wat kan ik doen bij de Bibburen?

De bibliotheken van Bibburen organiseren nog tal van lezingen, tentoonstellingen en workshops. Wil je graag een overzicht van al onze activiteiten? Die ontdek je hier.

Workshop: Pimp je fiets

Ben jij tussen 4 en 12 jaar oud en heeft jouw trouwe tweewieler ook een make-over nodig? Vergeet je dan zeker niet in te schrijven voor onze pimp-je-fiets workshop. Lees verder