Openbare Bibliotheek Malle

Lezingen

Elk jaar nodigen wij verschillende schrijvers uit in onze bibliotheek om te komen vertellen over hun boek(en). Dit zijn telkens weer heel gezellige avonden!

Bleri Lleshi: Inaya
dinsdag 13 maart - 20.00 - 5,00 EUR (drankje inbegrepen) - Bibliotheek Westmalle

Terwijl de auteur vol ongeduld zat te wachten op de geboorte van zijn eerste kind - Inaya - stonden zijn gedachten niet stil. Hij besloot ze te bezweren in een boek. Hierin vertelt hij over zijn eigen roots diep in de Albanese Alpen. Over Brussel, de geboortestad van Inaya. Over de wereld waarin ze zal opgroeien.
Een zeer aanbevolen lezing van Bleri Lleshi, filosoof, schrijver én vader.

In samenwerking met Mondiale Raad Malle

Luc Faes: Titan 2030 - Cassandra 2.0
donderdag 19 april - 20.00 uur - 5,00 EUR (drankje inbegrepen) - Bibliotheek Westmalle

Oud-leerling van het Sint-Jan Berchmanscollege Luc Faes (zoon van leraar geschiedenis Herman en broer van leraar Latijn Peter) kondigde al als kleuter aan dat hij later schrijver zou worden.
In 2016 verscheen het eerste deel van zijn sciencefiction trilogie: Titan 2030, een verrassende toekomstroman over ruimtereizen, ambitie, geloven in dromen, vooruitgaan in je leven… In 2017 kwam het tweede deel, Cassandra 2.0., uit.
Op 26 april komt hij naar onze bib om te vertellen over zijn romans, zijn schrijfplannen en zijn kijk op de wereld. De lezing begint om 20.00 uur en is gratis, iedereen is welkom.

Zonder twijfel een boeiende avond!

Ook voor de jeugd organiseren we elk jaar tal van activiteiten, waaronder natuurlijk ook lezingen. Zij worden via de school uitgenodigd en krijgen op die manier de kans om samen met hun klasgenootjes een schrijver te leren kennen.