Boek
Nederlands

Min of meer opmerkelijke gebeurtenissen uit het leven van een treuzelaar

Cindy Hoetmer (auteur)
+1
Min of meer opmerkelijke gebeurtenissen uit het leven van een treuzelaar
×
Min of meer opmerkelijke gebeurtenissen uit het leven van een treuzelaar Min of meer opmerkelijke gebeurtenissen uit het leven van een treuzelaar

Min of meer opmerkelijke gebeurtenissen uit het leven van een treuzelaar

Een vrouw die voor zichzelf vaststelt dat ze onaantrekkelijk, onsuccesvol, alleen en overwegend werkloos is, noteert met scherpe blik kleine gebeurtenissen in haar leven en dat van anderen om haar heen.
Titel
Min of meer opmerkelijke gebeurtenissen uit het leven van een treuzelaar
Auteur
Cindy Hoetmer
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Meulenhoff, © 2020
207 p.
ISBN
9789029093873 (hardback)

Besprekingen

In korte stukjes beschrijft de auteur (1967) haar leven dat (in haar eigen ogen) van kleine mislukkingen aan elkaar hangt. Zonder een poging te doen om daar verandering in te brengen gaat ze van de ene tegenvallende ontmoeting naar de andere. Ze voelt zich onaantrekkelijk, overbodig, arm en zeer van middelbare leeftijd. Haar leven als alleenstaande zzp'er speelt zich af in haar kleine huis, in de kroeg en op de kantoren waar ze tijdelijk werkt. Hoewel er weinig variatie zit in dit getob, beschrijft ze haar kleine avonturen in de would be-literaire kringen van Amsterdam in geestige miniatuurtjes, waarbij ze vooral zichzelf niet spaart. Hoetmer schreef eerder de romans 'Het beest in Daisy' (2005) en 'Schop me!' (2007).

Over Cindy Hoetmer

Cynthia (Cindy) Hoetmer (Amsterdam, 1967) is een Nederlandse romanschrijfster. Daarnaast schreef ze columns voor onder meer Blvd. en Nieuwe Revu.

Hoetmers debuutroman Het beest in Daisy (De Arbeiderspers, 2005) is het verslag van twee liefdesrelaties van hoofdpersoon Daisy Steenhuys, namelijk met haar schoolvriend de kraker Jay en, jaren later, met de filmproducent Philip F. Springer, bijgenaamd 'Het beest'. De namen Daisy en Jay zijn een verwijzing naar Jay Gatsby en Daisy Buchanan, de hoofdpersonages van F. Scott Fitzgeralds klassieke roman The Great Gatsby uit 1925, terwijl de letter F. in de naam van Springer verwijst naar Fitzgeralds eerste letter. Volgens recensent Kees 't Hart kan in Springer 'met een beetje fantasie' de televisieproducent John de Mol worden herkend.

Hoetmers tweede roman, Schop me! (De Arbeiderspers, 2007), kent een beduidend ingenieuzer plot, waarbij twee tijdsniveaus elkaar afwisselen en naar e…Lees verder op Wikipedia