Na de tweede nucleaire catastrofe blijft Clarke achter op aarde terwijl de rest van de groep in de Ark vertrokken is. Dan landt er een groot schip vol met gevangenen op aarde.
Titel
The 100. Seizoen 5
Acteur
Eliza Taylor Eli Goree Thomas McDonell
Taal
Engels
Parallele titel
The hundred
Uitgever
Warner Home Video, © 2019
3 dvd-video's
Oorspr. opname
2018
Speelduur
13 x 40 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Spaans Ondertiteling: Nederlands, Frans, Spaans, Engels voor slechthorenden
EAN
5051888232408

Besprekingen

Seizoen 5 (2018) van de Amerikaanse sciencefictionserie van Jason Rothenberg, gebaseerd op de boeken van Kass Morgan. Na de Catastrofe is er al bijna honderd jaar geen leven meer mogelijk op aarde. Een aantal overlevenden heeft zich kunnen verschansen in ruimteschepen, alleen is het leven daar maar een tijdelijke oplossing. De Raad stuurt daarom honderd jeugddelinquenten weg om uit te vinden of er weer leven mogelijk is op aarde. Er blijken toch nog mensen op aarde te leven, de grounders. Inmiddels heeft een tweede nucleaire ramp plaatsgevonden. Een kleine groep grounders heeft zich verschanst in een oude bunker, een deel van de 100-groep is met een raket vertrokken. Dankzij haar nachtbloed kan Clarke Griffin (Eliza Taylor) overleven, samen met Madi, een grounder-meisje dat tegen radioactiviteit bestand is. Dan landt opnieuw een groot schip op aarde, vol met gevangenen die komen kijken of de planeet weer bewoonbaar is. 13 afleveringen.

Over Eliza Taylor

CC BY 2.0 - Foto van/door vagueonthehow from Tadcaster, York, England

Eliza Jane Taylor (Melbourne, 24 oktober 1989) is een Australische actrice.

Levensloop

Taylor was in 2003 twee keer te zien in een hoofdrol van een jeugdserie. Ze speelde Sarah Redding in Pirate Islands en Rosie Cartwright in The Sleepover Club, een programma dat uitgezonden werd op de Vlaamse zender Ketnet. In 2005 ging ze aan de slag in de soapserie Neighbours. Ze speelde haar personage Janae Timmins twee en een half jaar en verliet de serie aan het einde van 2007. De laatste aflevering waarin ze te zien was, werd in Australië uitgezonden in februari 2008. In 2009 had ze een gastrol in de ziekenhuisserie All Saints en in 2010 was ze te zien in een aflevering van City Homicide. Sinds 2014 speelt ze de rol van Clarke Griffin, een van de hoofdrollen in de reeks The 100. In 2017 speelde ze de hoofdrol in de kerstfilm Christmas Inheritance.

In 2019 trouwde ze met, de ook in The…Lees verder op Wikipedia