E-boek
Nederlands

De akker en de mantel : over de vrouw en de islam

Hafid Bouazza (auteur)

De akker en de mantel : over de vrouw en de islam

Met een koffer vol vibrators toog Shereen El Feki, presentatrice van Al Jazeera English, naar Egypte en andere Arabische landen om veranderingen in de seksuele mores te onderzoeken. Zou de Arabische lente ook een bloei in het seksuele leven hebben veroorzaakt? Meer dan negentig procent van de vrouwen onder de vijftig in Egypte is echter genitaal verminkt; vrouwelijke seksualiteit staat in de islam
Onderwerp
Vrouwen ; islam
Titel
De akker en de mantel : over de vrouw en de islam
Auteur
Hafid Bouazza 1970-2021
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
[Plaats van uitgave niet vastgesteld]: Singel Uitgeverijen, 2015
1 digitaal bestand
ISBN
9789021456393
CloudLibrary
3hxr3r9

Over Hafid Bouazza

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door R. van Elst

Hafid Bouazza (Arabisch: حفيظ بوعزة, ḥafīẓ būʿazza) (Oujda, 8 maart 1970 – Amsterdam, 29 april 2021) was een Marokkaans-Nederlandse schrijver.

Biografie

Hafid Bouazza is geboren in Oujda aan de Marokkaans-Algerijnse grens. Het gezin kwam in oktober 1977 naar Nederland, waar de kinderen opgroeiden in Arkel. Bouazza heeft in Amsterdam de studie Arabische taal- en letterkunde gevolgd. Daarna schreef hij verschillende boeken.

Bouazza behoorde samen met Moses Isegawa en Abdelkader Benali tot de belangrijkste vertegenwoordigers van de zogeheten 'migrantenliteratuur'. Hij stond voorts bekend om zijn kritiek op de islam. Bouazza publiceerde onder meer vertaalde poëzie op het weblog Loor Schrijft.

In 2003 was Bouazza een van de gasten in het programma Zomergasten. Dat jaar won ook hij de Amsterdamprijs voor de Kunst. In 2004 won hij De Gouden Uil voor zijn roman Paravion. In 2014 huldigde vrijdenkersvere…Lees verder op Wikipedia