Boek
Engels

The party crasher

Sophie Kinsella (auteur)
Effie (26) krijgt de schok van haar leven als ze hoort dat haar ouders, die altijd gelukkig leken te zijn, gaan scheiden en dat het huis waar zij, haar zus en broer hun kinderjaren hebben doorgebracht, wordt verkocht.
Titel
The party crasher
Auteur
Sophie Kinsella
Taal
Engels
Uitgever
London: Bantam Press, 2021
315 p.
ISBN
9781787630307 (paperback)

Besprekingen

Effie heeft moeite om de scheiding van haar ouders te accepteren. Alsof dat nog niet lastig genoeg is, verliest ze haar baan en ontdekt ze dat haar vader en zijn nieuwe vriendin haar ouderlijk huis hebben verkocht en nu een ‘housecooling’ feest geven. Natuurlijk is Effie geen fan van de nieuwe vriendin, waardoor de relatie met haar vader verslechtert. Ze wil niet naar het feest maar er is iets in het huis dat Effie echt moet hebben, en stiekem naar binnen sluipen lijkt een goed idee. Daar komt ze tot schokkende inzichten over haar familie, vrienden en vooral over zichzelf. Het boek heeft precies de juiste hoeveelheid familiedrama, humor en romantiek om een paar uur aan de realiteit te ontsnappen. Veel meer is het niet geworden. Het besluit om naar het huis te sluipen terwijl ze er elk moment heen had kunnen gaan is de wankele basis van het verhaal. Sophie Kinsella heeft naam gemaakt met goed doordachte Shopaholic-reeks, vol vlotte humor. Dit boek is helaas niet van hetzelfde kaliber.

Over Sophie Kinsella

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Elena Torre from Viareggio, Italia

Sophie Kinsella (pseudoniem van Madeleine Wickham, Londen, 12 december 1969) is een Britse schrijfster van de Shopaholic-reeks.

Levensloop

Kinsella studeerde aanvankelijk muziek aan het New College in Oxford, maar verruilde die studie al na een jaar voor politicologie, filosofie en economie. Daarna heeft ze gewerkt als leraar en als financieel journalist.

Onder haar eigen naam, Madeleine Wickham, schreef ze haar eerste roman, The Tennis Party, toen ze 24 jaar oud was. Ze werkte toen nog als financieel journalist.

Het eerste boek onder haar pseudoniem Sophie Kinsella liet ze anoniem aan haar uitgever Black Swan lezen. Hierdoor kwam ze als het ware een tweede keer 'in dienst' bij dezelfde uitgever: onder haar eigen naam en onder haar pseudoniem.

Ze is getrouwd met een voormalig operazanger en heeft haar man professioneel op de piano begeleid op tours door het Midden-O…Lees verder op Wikipedia