E-boek
Nederlands

De boot in de avond

Tarjei Vesaas (auteur), Marin Mars (vertaler)
Een jongen raakt betoverd door de sierlijke dans van een kraanvogelkolonie. Een vader en zoon werken samen in een bos, terwijl hun omgeving zich voorbereidt op een crisis. Een steen zingt een verdrietig lied over het vluchtige leven van de mens. In semiautobiografische verhalen richt Tarjei Vesaas zijn melancholieke blik op ogenschijnlijk alledaagse, maar in hun eenvoud schitterende scènes. Als ge
Titel
De boot in de avond
Auteur
Tarjei Vesaas
Vertaler
Marin Mars
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Noors
Oorspr. titel
Båten om kvelden
Uitgever
[Plaats van uitgave niet vastgesteld]: Overamstel Uitgevers, 2020
1 digitaal bestand
ISBN
9789048858156
CloudLibrary
5zvmyz9

Andere formaten:

Over Tarjei Vesaas

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Leif Ørnelund

Tarjei Vesaas (Vinje, 1897 - 1970) was een Noorse dichter en romanschrijver. Vesaas schreef in het nynorsk, een van Noorwegens officiële talen.

Vesaas is het meest bekend geworden door zijn romans Fuglane (1957) en Is-slottet (1963).
Fuglane is het verhaal van Mattis, die zijn weg niet kan vinden in de volwassen wereld en bescherming zoekt in de natuur.
Is-slottet is een roman over de diepe vriendschap tussen de meisjes Siss en Unn. Als Unn sterft door gevangen te raken in een bevroren waterval, voelt Siss zich erg eenzaam en besluit ze zich, net als Unn deed voor ze stierf, te isoleren van de andere kinderen op school.

Is-slottet verscheen in 1979 in Nederlandse vertaling bij uitgeverij Agathon te Bussum (onder de titel Het ijskasteel). In 1981 volgde bij dezelfde uitgeverij de vertaling van Fuglane (De vogels). Van Is-slottet werd in 1987 door Per Blom een verfilming gemaakt. In 2018 verscheen bij …Lees verder op Wikipedia