Commencer immédiatement

Welkom op onze vernieuwde website

Nieuwe Website

Vanaf 22 oktober2019 heeft onze bibliotheek samen met alle andere bibliotheken uit de provincie Antwerpen een vernieuwde website.

De nieuwe site is nu vlot raadpleegbaar op je pc, laptop, tablet of smartphone.
Je kan snel door de catalogus bladeren, kijken wat er al dan niet aanwezig is in de bib, de openingsuren raadplegen, via Mijn Bibliotheek je items verlengen of werken die momenteel uitgeleend zijn reserveren. Er zijn tal van mogelijkheden.

Wij wensen je alvast veel surfplezier!

Wat is er nieuw?

Dopjesactie

dopjesactie2.png

Vul het hart van de bibliotheek.
We verzamelen plastic dopjes voor de opleiding van geleidehonden.
Iedereen kan meesparen.

Alle info over onze dopjesactie

Cursus: Aan je herstelverhaal schrijven

Ontwerp zonder titel(1).png

Denk je er al langer over om iets rond je kwetsbaarheid en zoeken naar herstel aan het papier toe te vertrouwen maar heb je tot nu toe de juiste start nog niet gevonden? Dan is deze vorming wellicht iets voor jou. Via korte schrijfoefeningen tracht je te vatten wat jou overkomen is. Inzicht in jouw parcours kan verhelderend zijn voor jezelf en/of je omgeving. Wij begeleiden en prikkelen, jij beslist wat er op papier komt, jij beslist wat je deelt. Als auteur werken we zo aan herstel, hoop en toekomst. In deze cursus schrijven we, delen we ons resultaat en leren we uit elkaars feedback.
Dit initiatief van de Herstelacademie i.s.m. Bibliotheek Malle kadert in het Jaar van de Zorg in onze gemeente.


Data: woensdagvoormiddagen 5/2-19/2-4/3-18/3-1/4-22/4 telkens van 10u tot 12u30.
Plaats: De Notelaar, Lierselei 15, 2390 Oostmalle.
Deelnameprijs: voor de reeks van 6 sessies, inclusief kennismakingsgesprek: 30 euro.
Alvorens je kan inschrijven voor deze reeks, nodigen we je uit voor een kennismakingsgesprek op maandag 27/01/20 om 13u of op woensdag 29/1/20 om 10u. Je kan je hiervoor inschrijven via de website (www.herstelacademie.be) of mail: antwerpen@herstelacademie.be

Herstelacademie SaRA – Regio Voor- en Noorderkempen
Aanloopadres: Andreas Vesaliuslaan 39, 2980 Zoersel
Algemene coördinatie: Lavinia Vervecken – 03 380 38 83
Inschrijvingen, vragen, suggesties: Kathleen Van Laer – 03 380 34 30

Lerarenkaart 2020

Ontwerp zonder titel.png

 Wat is rood en maakt je lessen rijker?
Je Lerarenkaart 2020, natuurlijk!
Die moet je op zak hebben want het voordelige educatieve aanbod biedt ook in 2020 weer massa's inspiratie voor in je klas.

Leerkrachten die in Malle wonen, kunnen hun Lerarenkaart ophalen in de bibliotheek in Westmalle.

Je Lerarenkaart biedt je meer dan 1000 voordelen.
Ontdek ze op https://www.klasse.be/lerarenkaart/

- Meer dan 1000 voordelen? Bij musea, theaterhuizen, wetenschappelijke instellingen, technologische, culturele en natuurcentra,
  expo’s, festivals, boekhandels, computerzaken …

- Ontdek zo het educatief aanbod en ga aan de slag met actuele informatie en de nieuwste leermiddelen.

- Geniet van exclusieve activiteiten: premières, een bezoek achter de schermen, meet and greets, lezingen en   vormingsmomenten. Op lerarendagen ontmoet je andere leraren en partnerorganisaties.

Wil je als eerste aanbiedingen, kortingen en lerarendagen in je inbox? Schrijf je snel in op de nieuwsbrief van de Lerarenkaart of word fan van de Facebookpagina van de Lerarenkaart.

Volg ons op Instagram

Screenshot Instagram

Hier vind je onze officiële Instagrampagina.
We posten er regelmatig foto's en filmpjes van onze dagelijkse werking en activiteiten.
Post je zelf een foto of filmpje in verband met onze bibliotheek, bv. het boek dat je momenteel aan het lezen bent, gebruik dan #bibliotheekmalle. Dankjewel!

Instagram Bib Malle

Uit-agenda

Concert

Gezongen gedichten van Slauerhoff

Quand
woensdag 5 februari 2020
Prix
€ 10,0

Het leven is wel mooi (maar ook wel lelijk). Elly Aerden (Eléonor) en Gerry De Mol doken in de teksten J.J. Slauerhoff, de dichter van het verlangen naar verre kusten, naar (on)bereikbare vrouwen en naar huis. De dichter met fado en samba en bossa in de oren. Het resultaat is een voorstelling met een geheel nieuw liedrepertoire op teksten van Slauerhoff. Verwacht je aan schoonheid, ...

Lezing of congres

Auteurslezing: Veerle Dobbelaere

Quand
dinsdag 25 februari 2020
Prix
€ 10,0

Veerle Dobbelaere is actrice en sinds 2009 ook professioneel life- en mental coach. Als actrice ontdekte zij al de kracht van een goede ademhaling; die inzichten deelt ze in haar boek Ademruimte. Op 25 februari reikt Veerle Dobbelaere je in Bib Oostmalle wetenschappelijk onderbouwde methoden aan om bewuster te gaan ademen en meer ademruimte voor jezelf te creëren. Anekdotes uit haar leven en ...

Concert

Muziek- en woordvoorstelling: Wij zijn Joris

Quand
donderdag 12 maart 2020
Prix
€ 5,0

Joris Peeters uit Zoersel stelt tijdens deze muziek- en woordvoorstelling zijn psychologische thriller Pasmunt voor in Bib Oostmalle. Joris laat je nadenken over hoe ieder zijn waarheid heeft. Als J.J. Peterson speelt hij akoestische versies van zijn Engelstalige liedjes. Een boeiende avond vol verhalen en muziek waar thema's als liefde, verlies, loslaten en leven in het nu centraal staan.

Dernières acquisitions