Praktisch

Bij een lidmaatschap van de bibliotheek komen vaak toch enkele praktische vragen kijken.

Hier bekijken we kort op een rij de belangrijkste zaken waar je rekening moet mee houden.

Naar de bib gaan, hoe werkt dat nu?

Of je nu pas lid geworden bent, al een tijdje lid bent of een nieuw lidmaatschap wil aanmaken, het kan best zijn dat je nog wat vragen hebt wat de praktische zaken binnen de bibliotheek betreft.

Zo hebben we sinds 1 januari 2018 een nieuw eengemaakt dienstreglement waar heel wat nieuwigheden bij zijn komen kijken.

Ook kan het best zijn dat je lid wil worden van de bibliotheek maar niet goed weet hoe, of dat je eerder vragen hebt bij het gebruik van de infrastructuur van de bib. Alle antwoorden op deze vragen en nog veel meer vind je op deze pagina.

Is er na het lezen van al deze informatie toch nog een vraag niet beantwoord? Check dan zeker onze FAQ of stuur ons gerust een mailtje via: bibliotheek@malle.be

Eengemaakt dienstreglement

Logo Bibburen

Vanaf 1 januari 2018 is er een gezamenlijk uitleenreglement bij alle bibliotheken van Bibburen (Malle, Zoersel, Zandhoven, Ranst, Wijnegem, Wommelgem, Borsbeek)

Met je huidige lidkaart leen je voortaan in deze zeven bibliotheken.

Je hebt dan de keuze uit meer dan 300.000 boeken en strips, 50.000 dvd’s en honderden tijdschriften. 

Lid worden

Lidkaarten

Iedereen is welkom in de bibliotheek om kaarten te kopen voor een voorstelling, rustig een krant of tijdschrift te lezen of om aan de computer te werken.

Neem je graag een DVD, boek, luisterboek, tijdschrift... mee naar huis moet je eerst lid worden van de bibliotheek. Inschrijven kan bij een van de bibliotheekmedewerkers aan de balie.

Termijnen en tarieven

Termijnen en tarieven

In de bibliotheek leen je alles gratis!

Maar hoe lang mag je alles bijhouden? En wat als ik materialen die op mijn kaart staan te laat binnenbreng? En hoeveel betaal ik als ik kopieën wil nemen of iets wil afdrukken?

Computer, internet en kopiëren

Computer

Zowel in bibliotheek West- als Oostmalle zijn er een aantal internetpc's die je kan gebruiken om schoolwerk op te maken, je mails te checken...

Je kan vanop deze computers ook documenten afdrukken tegen betaling.

Neem je graag je eigen laptop mee? Geen probleem, in beide bibliotheken kan je genieten van een goed WiFi netwerk.